Op 7 januari 2024 zou de Franse componist Francis Poulenc /fʁɑ̃.sis pu.lɛ̃k/ – een absolute Les Âmes Perdues favoriet – 125 jaar geworden zijn.

Daarom viert Les Âmes Perdues een heel jaar Poulenc in 2024!

2024 wordt een feestjaar vol projecten en speelse probeersels als eerbetoon aan Francis – Poupoule – Poulenc, waaronder vier salons, waarbij we thema’s en rode draden uit zijn leven en werk belichten en bespelen: religie, queerness, poëzie en cabaret. Beginnen deden we alvast op 7 januari met een verjaardagsfeest. Jeweetwel, zo eentje in de namiddag met taart en muziek.

Chantal De Waele interviewde Isaak over ons feestjaar en over onze aankomende soirée “Priez pour paix” – lees het artikel op Klassiek Centraal!

𝔭𝔯𝔦𝔢𝔷 𝔭𝔬𝔲𝔯 𝔭𝔞𝔦𝔵

Op vrijdag 8 maart 2024 zetten we onze uitgebreide (eucharistie)viering van Francis Poulenc verder met “Priez pour paix” – een muzikale soirée rond zijn religieuze werk.

In een kerk. Met nonnen. Homo’s euhhh hobo’s en habijten. Met een lezing over Poulenc’s religieuze epifanie bij de vierge noire van Rocamadour door de enige echte Silvia Terrenzio van Mariatoer. Met scènes uit Poulenc’s legendarische opera Dialogues des Carmélites. Een niet te ontbreken guillotine en een kelkje miswijn in de parochiezaal. 

8 maart. 20u. Heilige Geest Kerk, Mechelsesteenweg Antwerpen. Vrije Bijdrage (richtbedrag €10)

© Harriet Wouters

Save the date: 10 Mei 2024 – Queer Salon!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Hip Hip Poulenc is een ongesubsidieerd project. Als je ons en onze muzikale festiviteiten graag steunt, kan je een donatie doen via gofundme!
 

NL